2024AWARD

Så tävlar du som student

Ny kategori i Packnorth Award 2024 – Förpackningsindustrins framtid

På flera håll i Norden finns utbildning i förpackningsdesign och förpackningsteknik. De som utbildar sig inom dessa områden kan sägas vara något av branschens framtid. Många går efter utbildningen vidare till industrin och bidrar med fräscha tankar och idéer.

Packnorth Award öppnar nu en ny kategori som vi kallar ”Förpackningsindustrins framtid” och där du som studerar detta kan vara med och visa dina tankar och idéer. Du kan bidra med en mock-up/enkel prototyp eller varför inte en 3D-print.

Vi vet att det är ont om pengar när man studerar, så anmälningsavgiften är bara 150 kronor.

Tänk på att ta hänsyn till de kommande kraven på miljö och hållbarhet. Hur lyckas ni utveckla en förpackning som uppfyller både visuella och funktionella designkrav samtidigt som både miljö och klimatkrav hanteras?

Prisutdelningen sker på Packaging Plaza på Scanpack i oktober.

Förpackningsindustrins framtid

Vi väljer att kalla alla som studerar förpackningar för ”branschens framtid”. Nu har du en chans att visa dina kunskaper i den här kategorin. Med skicklighet och lite tur vinner du ett stipendium från Packnews och Scanpack på 10 000 SEK (plus diplom och blommor förstås).

Kostnad

Pris: 1 februari till 30 augusti – 150 SEK

Bidragen ska vara inskickade senast den 30 augusti 2024.

Bidragen skickar du till:
AGI Media i Malmö AB
Altonagatan 5
211 38, Malmö
Sverige

Märk med ”Packnorth Award 2024 STUDENT”.

Juryn

PNA-jury-23-katarina
Katarina Elner-Haglund
Adjunkt Designvetenskaper, Lunds universitet/ Lunds Tekniska Högskola

Katarina undervisar inom produktutveckling och lär nästan färdiga civilingenjörer att tillsammans med varumärkesägare och industri utveckla framtidens plastprodukter. Genom kloka materialval och smarta funktionaliteter skapas produkter som passar väl i det cirkulära samhället. Hennes erfarenhet inom förpackningsområdet handlar även om produktionsprocesser.

PNA-jury-23-carsten
Carsten Bøg
Kandidat i miljö- och resursplanering

Han är med och tar fram kriterierna för Svanen. I vardagen är han chef för danska Grakoms avdelning för CSR och miljön. Med 30 års erfarenhet rådger han förpackningsbranschen kring hållbarhet, livscykelanalys och resursanvändning och deltar ofta i samhällsdebatten med artiklar inom dessa ämnen.

PNA-jury-23-felix
Felix Helander
Oberoende marknads- och strategikonsult

Jag arbetar med förpackningsfrågor som marknads- och strategikonsult. Med en bakgrund från förpacknings- och livsmedelsindustri har jag fått erfarenhet av hela värdekedjan, i Sverige och internationellt. Jag har här arbetat med alla förpackningsmaterial och de stora produktkategorierna.

PNA-jury-23-ulla
Ulla Risager
Lektor på Danmarks Medie- & Journalisthøjskole

Ulla Risager undervisar primärt BA utbildningen i Grafisk Design. Ett av hennes centrala forskningsområden är förpackningsdesign, där hon både undervisar och driver forskningsprojekt. Hon har en yrkesmässig bakgrund som grafisk formgivare, art director och fotograf.

PNA-jury-23-bo
Bo Wallteg
Juryns ordförande / Chefredaktör Packnews

Juryns ordförande är Bo Wallteg, chefredaktör på tidningen Packnews samt Packnews.com. Han är grundare av Europas största förpackningsnätverk, Packbridge samt grundare av Nordisk Bioplastförening. Under en period var han också ordförande för den globala förpackningsjournalistorganisationen IPPO, International Packaging Press Organisation. I över trettio år har han bevakat utvecklingen i förpackningsindustrin.

Registrera bidrag

1 februari till 30 augusti
150 SEK per bidrag 

Bidragen ska vara registrerade och skickade till oss för bedömning senast den 30 augusti.