Så tävlar du i Packnorth Award 2022

Packnorth Award är en tävling för förpackningar som används på den nordiska marknaden. Skickliga formgivare, materialväljare och konstruktörer får pröva sina alster mot varandra.
 
Här läggs säkerligen också grunden för framtida nya samarbeten, när köpare på en plats kan hitta de personer och företag som är specialiserade på förpackningens olika moment.
 
Du börjar med att fundera igenom vilka förpackningar du vill tävla med. Det är ett krav att de faktiskt används på den nordiska marknaden. Du får alltså inte konstruera den där superbra förpackningen som kan vinna ett pris men aldrig skulle ha en chans i verkligheten.
 
Skicka in din förpackning och svara på ett antal frågor kring den. När du betalat anmälningsavgiften läggs din förpackning till bedömning och du får en digital dekal som berättar att den här produkten tävlar i Packnorth Award 2022.
 
Den 30 augusti meddelar domarna vilka förpackningar som är nominerade. De deltar sedan när det den 4 oktober 2022 meddelas vilka 37 produkter som vunnit respektive kategori.
 
De nominerade bidragen får en dekal som säger att de är nominerade. Vinnarna får sedan ett diplom och det vackra pris som formgivaren Lisa Lindahl tagit fram. Andra pris får ett diplom. Första- respektive andrapristagarna får även en dekal som anger att de vunnit guld respektive silver i sin kategori på Packnorth Award 2022.

Registrera ditt bidrag

Här registrerar du ditt bidrag till tävlingen. Det gör du genom att fylla i formuläret.