Så tävlar du i Packnorth Award 2023

Packnorth Award är en tävling för förpackningar som används på den nordiska marknaden. Skickliga formgivare, materialväljare och konstruktörer får pröva sina alster mot varandra.
Här läggs säkerligen också grunden för framtida nya samarbeten, när köpare på en plats kan hitta de personer och företag som är specialiserade på förpackningens olika moment.
 
Du börjar med att fundera igenom vilka förpackningar du vill tävla med. Det är ett krav att de faktiskt används på den nordiska marknaden. Du får alltså inte konstruera den där superbra förpackningen som kan vinna ett pris men aldrig skulle ha en chans i verkligheten.
 
Skicka in din förpackning och svara på ett antal frågor kring den. När du betalat anmälningsavgiften läggs din förpackning till bedömning och du får en digital dekal som berättar att den här produkten tävlar i Packnorth Award 2023.
 
Den 25 augusti meddelar domarna vilka förpackningar som är nominerade. De deltar sedan när det den 5 oktober 2023 meddelas vilka produkter som vunnit respektive kategori på Empack 2023 i Stockholm.
 
De nominerade bidragen får en dekal som säger att de är nominerade, som sedan är fri att använda i marknadsföring.
 
Vinnarna får sedan ett diplom, samt en dekal som säger att de är ”Vinnare i Packnorth Awards 2023”, som sedan är fri att använda av vinnaren.